1,12 milliárd euróra emelte hitelkeretét a MET Csoport
Bezár close

1,12 milliárd euróra emelte hitelkeretét a MET Csoport

2022. március 17.
A svájci központú európai energiavállalat, a MET Csoport megemelte a rövidtávú és a középtávú rulírozó hitelkeretét, amely a cég működőtőke-igényeinek, illetve általános üzleti céljainak elérését szolgálja.

A tranzakcióval túljegyezték és 1,12 milliárd euróra bővítették a hitelkeretet, összesen 19 bank támogatásával. Az új hitelkeret 740 millió eurós fedezettel biztosított, valamint 375 millió eurós biztosíték nélküli rulírozó hitelkeretből áll, 364 napos futamidővel és folyamatosan megújuló meghosszabbítási opciókkal.

„Nagyon örülünk az eredménynek, ami a bankok irányából a MET iránti egyértelmű bizalmat mutatja. A hitelkeret továbbra is a növekedései terveinket segíti, és bizonyítja, hogy az európai energiapiacok megbízható partnere vagyunk” – mondta Sven Kirch, a MET Csoport pénzügyi igazgatója.

MET Csoport

A MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök kivitelezésére és működtetésére is. Leányvállalatai révén 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2020-ban 11,2 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 71 milliárd köbméter.