A MET lezárta a TIGÁZ-részesedés eladását és egy naperőműprojekt megvásárlását
Bezár close

A MET lezárta a TIGÁZ-részesedés eladását és egy naperőműprojekt megvásárlását

2021. március 31.
A MET Csoport lezárta a TIGÁZ földgázelosztó társaságban fennálló 49,57 százalékos közvetett részesedésének eladását az OPUS GLOBAL Nyrt-nek, valamint a 77 MWp teljesítményű, buzsáki naperőműpark 100 százalékának megvásárlását.

A MET Csoport 2021. március 11-én részvényadásvételi szerződést írt alá az OPUS GLOBAL Nyrt-vel, amelynek keretében eladta az MS Energy Holding AG-ban meglévő 50 százalékos tulajdonrészét, amely közvetetetten 49,57 százalékos részesedést biztosított a TIGÁZ Zrt-ben. A tranzakció március 31-én zárult.

A MET ezzel egyidejűleg egy 77 MWp teljesítményű fotovoltaikus erőműprojekt 100 százalékát vásárolta meg az OPUS GLOBAL Nyrt-től a magyarországi Buzsák településen. A zöldmezős, immár minden engedéllyel rendelkező naperőműprojekt megvásárlása szintén március 31-én zárult.

A MET Csoport célja – a megújuló energiaforrások bővítésére vonatkozó stratégia részeként – több mint 500 MWp beépített teljesítménnyel rendelkező megújuló energiaportfólió létrehozása nap- és szélerőművekből 2023-ig Kelet-Közép-Európában.

MET Csoport

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter.