Okosiskola projektet díjazott a MET

2017. október 13.
Az oktatásban új utakat nyitó, a hatékonyabb tanítást és a jókedvű tanulást segítő projekt, a Samsung Smart School nyerte el a MET Innováció és Tehetség Díját. Az elismerést a Figyelő TOP200 gálán a Samsung Electronics Magyar Zrt. vehette át.

A Smart School kezdeményezés a legmodernebb technológia segítségével könnyíti meg a tanulást, és teszi hatékonyabbá az oktatást – a jászfényszarui okosiskola mellett – az ország immár 45 pontján. A magyarországi közoktatási keretekbe szervesen illeszkedő, a tanárok digitális szakmai képzésére is nagy hangsúlyt fektető oktatási modul olyan alkalmazásokon alapul, amelyek játékosan, a vizualitásra építve tanítanak.

A tantermekben az okostáblák és tabletek segítségével a gyermekek például hamarabb átláthatják a matematikai összefüggéseket, de gyorsabban bővíthetik a szókincsüket is, amikor idegen nyelvet tanulnak. A program részeként a tanárok többhetes képzést kapnak, amelynek során új, digitális oktatási módszertant sajátíthatnak el, hiszen a siker kulcsa az ő kezükben van.

A 2015-ben alapított Innováció és Tehetség Díjat a MET vezető munkatársaiból álló zsűri azért ítélte a Samsungnak, mert a legmodernebb eszközökkel, innovatív módon járul hozzá az oktatás, mint társadalmi ügy felkarolásához. A MET a Figyelő TOP200 rangsorában szereplő vállalatok közül választotta a ki a nyertes projektet.

„A MET-nél azt valljuk, hogy a tudás, a tehetséges munkatársak által létrehozott innováció a legnagyobb üzleti érték. Ezért fontosnak tartunk minden olyan kezdeményezést, amely segíti a hazai oktatást abban, hogy érdeklődő, széles látókörű és kreatív új generációt neveljen. A most díjazott okosiskola átfogó, végiggondolt és hosszú távú kezdeményezés, amelybe azonnal beleszerettünk” – mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója.

„A technológiai fejlesztések kapcsán mindig az a döntő kérdés, hogy be tudnak-e épülni a helyi közösségek életébe. Az okostantermek kiállták az idő próbáját: az elmúlt három évben megszerették a diákok és a tanárok, így az oktatás szerves részévé váltak. A Smart School ráadásul magabiztos eszközhasználóvá teszi a gyermekeket, így hozzájárulhat a későbbi sikeres továbbtanuláshoz, majd a munkaszerzéshez is. Az okostantermek csökkentik a digitális írástudatlanságot, amely napjaink egyik legnagyobb kihívása az álláskeresők körében” – nyilatkozta Hwanseog Choi, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

A MET az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata. A svájci központú cégcsoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. A MET a leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 19 nemzetközi kereskedési ponton és 27 ország gázpiacán kereskedik.