Szervezeti változások a MET Csoportban

2018. június 22.
Az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET Csoport – stratégiai célkitűzéseit támogatva – új divízióba szervezi, és profitcenterként működteti tovább eszközparkját 2018. június 22-től. Az új Central European Asset Management (CEAM) divízió vezetője Lehőcz Balázs Gábor, aki egyben a MET Csoporthoz tartozó TIGÁZ Zrt. vezérigazgatói posztját is betölti.

A MET Csoport eszközállományában megtalálható a TIGÁZ, Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, a százhalombattai Dunamenti Erőmű, a magyar villamosenergia-rendszer legnagyobb gáztüzelésű erőműve, valamint a szintén Százhalombattán épülő naperőmű-beruházás, a MET Dunai Solar Park, amely a 2018 őszére ütemezett kereskedelmi üzembe lépésekor a 17,6 megawattos beépített kapacitásával Magyarország egyik legnagyobb naperőműve lesz.

Az új divízió vezetőjeként Lehőcz Balázs Gábor felelős a gázelosztó tevékenység hatékony működtetéséért, menedzseli a vállalat konvencionális áramtermelési feladatait, és a megújuló energiatermelés üzletágat is vezeti a cégcsoporton belül.

Lehőcz Balázs Gábor 2013. szeptember 1-én csatlakozott a MET Csoporthoz, mint a MET Power vezérigazgatója. 2014 júliusától a Dunamenti Erőmű igazgatóságának elnöke, 2015 márciusától pedig a vezérigazgatója is volt.

Lehőcz Balázs Gábor – a fenti pozíciókon túl – a Dunamenti Erőmű Felügyelő Bizottságának tagja is.